PIENI HISTORIA

Tunne itsesi! Kymenlaakson Opisto – kansanopisto ja kansalaisopisto

Kymenlaakson Opisto – aiemmin Kymenlaakson Kansanopisto – on perustettu vuonna 1896. Nykyisin Kouvolaan kuuluvaan Inkeroisten taajamaan opisto muutti vuonna 1899. Jamilahden kansanopisto liittyi osaksi Kymenlaakson Opistoa vuoden 2020 alusta. Vuoden 2001 alkaen Kymenlaakson Opisto on toiminut myös kansalaisopistona, kun kunnallinen Anjalankosken opisto liittyi osaksi Kymenlaakson Opistoa.

”Tunne itsesi!”

Kymenlaakson Opisto on erikoistunut taiteen ja visuaalisen alan opetukseen, suomen kielen opetukseen ja hyvinvointikursseihin. Olemme myös seudullinen, Kouvolassa ja Haminassa toimiva kansalaisopisto, jonne kuka tahansa voi tulla vapaa-ajallaan opiskelemaan ja harrastamaan itseä kiinnostavia asioita.

Kansanopistossa on vuosittain noin 150 päätoimista opiskelijaa ja kansalaisopistossa noin 2000 opiskelijaa. Kymenlaakson Opiston oma tunnuslause on jo vuodesta 1896  “Tunne itsesi!”.

Opi itsesi elämässä eteenpäin

Kymenlaakson opistoa ylläpitää yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon Kymenlaakson Opiston Kannatusyhdistys Ry. Kuten Suomen noin 80 muuta kansanopistoa, ohjaamme sinua kohti uutta – olipa kyseessä sitten uusi ammatti, jatko-opinnot, urakehitys, suomen kielen taito tai parempi hyvinvointi. 

Kansanopistojen yhteinen lausahdus on: Opi itsesi elämässä eteenpäin. Opiskeluaika Kymenlaakson opistossa on itsesi löytämisen aikaa, jota asiansa tuntevat opettajat tukevat. Lupaamme tarjota sinulle hyvät puitteet onnelliseen opiskeluun!

Panoraama: Inkeroinen, Kymijoki. Kari Kuukka.

Enemmänkin opiskeluintoa?

Linjan opiskelijana saat lisäksi opiskella ja harrastaa ilmaiseksi monilla kansalaisopistomme kursseilla. Miten olisi Pilates, elokuvakerho, jooga, ruoanlaitto tai uusi kieli?

tunne-itsei-logo3
Scroll to Top