OPISKELIJATARINAT

“Välivuosi kansanopistossa auttoi löytämään tien jatko-opintoihin.”

“Vuosi opistolla oli intiimi ja intensiivinen. Suurin osa meistä asui opiston asuntolassa, joten elimme ja hengitimme taidetta sekä graafista suunnittelua 24/7. Porukka oli boheemia ja innostunutta. Pidimme yhteisiä maalaussessioita koulupäivien jälkeenkin. Välivuosi kansanopistossa antoi arvokasta tilaa itsetutkiskelulle ja auttoi löytämään tieni jatko-opintoihin.

Opistovuoden aikana saavuttamieni taitojen siivittämänä pääsin ensi yrittämällä sisään Metropolia-ammattikorkeakouluun jatkamaan graafisen suunnittelun opintoja. Työskentelen nykyään valtiolla Väyläviraston visuaalisena suunnittelijana. 

Opistossa syntyneen tiiviin kaveriporukan kanssa jatkoimme yhteydenpitoa vuosia opistovuoden jälkeen.”

Joonas Tielinen

Joonas Tielinen, graafinen suunnittelija
Kymenlaakson Opiston graafisen suunnittelun linja 2013–2014

“Tuntui siltä, että opistolla inspiraatio kukoisti paremmin.”

”Opistovuosi oli erittäin antoisa – oli mahtavaa syventyä sarjakuvien maailmaan. Olen aina ollut kiinnostunut sarjakuvista ja tutkinut niiden tyylejä ja historiaa, mutta opin silti paljon uutta. Tuntui siltä, että opistolla inspiraatio kukoisti paremmin!

Suosittelen opistoa kaikille, joita kiinnostaa tiivis opistoelämä samanhenkisessä porukassa. Omista taidoistaan ei tarvitse huolehtia, sillä opinnoissa käydään laajasti läpi erilaisia tekniikoita. Lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus erilaisiin lisäkursseihin. Linjan opettaja oli erinomainen ja tilat loistavat monipuoliseen työskentelyyn. 

Opistovuoden jälkeen olen vienyt opistolla kehittelemiäni luonnoksia ja ideoita eteenpäin ja jatkanut kuvittamista osallistumalla taidekujiin ja taidenäyttelyihin. Puolisoni kanssa ylläpidämme Pokémon-kortti -aiheista Youtube-kanavaa.

Tulevaisuuden haaveenani olisi päästä opiskelemaan animaatiota ja tuottaa sarjakuvistani elokuvatrilogia.”

Marianne Lescelius

Marianne Lescelius, kuva-artesaani
Kymenlaakson Opiston sarjakuvan ja kuvittamisen linja 2015–2016

“Mitä tahansa tuli mieleeni toteuttaa, sain aina kannustavan tuen ja opetuksen.” 

”Lähdin opistolle avoimin mielin, tarkoituksena saada uusia työkaluja ja oppeja yrittäjyyteeni. Halusin myös ottaa hieman happea Helsingin jatkuvasta suorituskeskeisyydestä.

Työskentelen katutaiteiden ja kaupunkikulttuurin parissa. Inkeroinen oli täydellinen paikka päästä toteuttamaan itseään ”boksin ulkopuolelta”. Ympäristö, opettajat ja kanssaopiskelijat mahdollistivat turvallisen ja äärimmäisen inspiroivan oppimisympäristön. Koska virikkeitä ei Helsinkiin verrattuna ollut niin paljon, tuli fokusoiduttua sataprosenttisesti asioihin, joita varten opistolle tulin. Nautin ajastani ja sain rahoilleni vastinetta enemmän kuin olin kuvitellutkaan. 

Lukukauden alussa minulla ei ollut minkäänlaista kokemusta graafisen suunnittelun opeista eikä ohjelmista. Nykyään Illustrator-ohjelma on eniten käyttämäni työkalu. Visuaalinen näkemykseni on huomattavasti laajempi kuin ennen opistoa. Opistovuoden jälkeen olen työllistynyt freelancerina todella hyvin.

Mikä parhainta, opistolta löysin uuden tuttavuuden, jota voin kutsua tänä päivänä ystäväkseni.”

Kymenlaakso Opisto

Inna Pulkkinen, Street Artist
Kymenlaakson Opiston graafisen suunnittelun linja 2019–2020

“LogoArtissa yhdistyvät minulle tärkeimmät: ajattelu ja taide”

”Olin ajatellut vuosia taideterapian opiskelua. Mietin ekspressiivistä ja tunnetaideterapiaa. Löydettyäni netistä tekstiä LogoArtista, valinta oli helppo: logoterapiasta lukiessani tuntui, että joku sanoitti ajatukseni olemassaolosta.

Opin eniten vuorovaikutuksesta, ja sain vertaistukea traumojen käsittelyyn ryhmässä. Sain vahvistettua itselleni mitä haluan tehdä, ja löysin vahvuuteni sisältäni. Opinnot aloittaakseen ei tarvitse etukäteen osata mitään – kaikki tarvittava on meissä valmiina sisäänrakennettuna. Opettajat auttavat eteenpäin, ja kansanopisto on turvallinen ympäristö opiskeluun.

Opintojen jälkeen olen päässyt elämässäni eteenpäin. Olen alkanut määrätietoisemmin toteuttaa ajatuksiani. LogoArt on auttanut minua niin ihmissuhteissani kuin oman taiteen tekemisessä. Ilo on aitoa, sisäinen kompassi suorempi, yhteys vahvempi ja kirkkaampi”.

Anniina Loiske, taiteilija, keramiikka-artesaani ja LogoArt-taideterapiaohjaaja
Kymenlaakson Opiston LogoArt-taideterapiaohjaajaopiskelija 2017–2020

”Saatoimme olla yömyöhään pimiössä, ja rakastimme joka hetkeä!”

”Opin Kymenlaakson Opistossa valtavasti valokuvauksesta, pimiötyöskentelystä ja kuvankäsittelystä. Elimme Inkeroisissa eli ”Inksassa” omassa opiskelijakuplassa ja yhteishenki oli vahva. Usein muistelemme opiskelukaverien kanssa sitä, kuinka valokuvaus oli myös asuntolan arjessa vahvasti läsnä. Saatoimme olla yömyöhään pimiössä ja rakastimme jokaista hetkeä! 

Opintojen aikana kuvittelin, että Lahden Muotoiluinstituuttiin pääseminen on minulle ”ainoa vaihtoehto”. Kun ovet sinne eivät auenneet, päätin hakea viestinnän opintoihin Vaasan yliopistoon – ja pääsin sisään! Kandiopintojen jälkeen päädyin Tampereen yliopistoon lukemaan visuaalista journalismia vain tajutakseni, että haluan palata viestinnän pariin. Suoritin toiset maisterin paperit Vaasasta organisaatioviestinnästä.

Ilman opintoja Kymenlaakson Opistossa en olisi varmastikaan päässyt opiskelemaan Tampereelle, jonne haettiin portfolion ja motivaatiokirjeen turvin. 

Työssä tehtäviini kuuluvat muun muassa sosiaalisen median kehittäminen, verkkoviestintähankkeet ja visuaalinen viestintä. Edelleen myös valokuvaan työssäni – ja siihen sain varmuuden Inkeroisista.”

Marianna Järvinen

Marianna Järvinen, viestintäasiantuntija, Rikosseuraamuslaitos
Kymenlaakson Opiston valokuvauslinja 2007

Twitter: @MariannaElina
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/mariannajarvinen

“Suomen kielen opiskelu Haminassa on hauskaa ja rentoa”

”Suomen kielen opiskelu Kymenlaakson opistossa on hauskaa. Ryhmät, joissa opiskelijat ovat keskipisteenä, antavat oppimiseen paljon positiivista energiaa ja rennon ilmapiirin. 

Olen osallistunut tähän mennessä kahdelle suomen kielen kurssille. Molemmat ovat yllättäneet minut iloisesti. Luokassa käytetään monia erilaisia menetelmiä auttamaan meitä oppimisessa. Mukana on kaikkea, oppikirjoista uutisiin, elokuviin ja TV-sarjoihin. Samalla opimme suomalaisesta kulttuurista, maasta ja ihmisistä. 

Vaikka en aina voi olla paikalla ammatillisista syistä, minulla ei ole vaikeuksia kurssilla, koska opettajat pitävät minut ajan tasalla. 

Voin ehdottomasti suositella suomen opiskelua Kymenlaakson Opistossa Haminassa.”

Jasmin Penther
Kymenlaakson Opiston suomen kielen opiskelija 2021–2022

tunne-itsei-logo3
Scroll to Top