OPISKELIJATARINAT

“'Opiston jälkeen, sain puolen vuoden apurahan Suomen kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahastosta Salpalinjasta kertovan videopelin taustatutkimukseen ja käsikirjoittamiseen."

Opistovuosi oli minulle aika merkittävä! XR & Game design linjalla opin pelien rakennetta ja tarinan kerrontaa, miten 3d mallinnetaan ja kuinka luodaan virtuaalinen maailma. Pelimekaniikat, scriptit ja audio jäi itselläni vähemmälle. Hain uusia inspiraatioita historian esittelyyn pelin muodossa ja sainkin opinnoista paljon enemmän irti kuin alun perin luulin.

Suosittelen opistoa kaikenikäisille. Sinne kannattaa tulla myös vanhempana, esim. viettämään töistä välivuotta tai etsimään uutta harrastusta eläkeiän kynnyksellä. Hyvillä perusteilla opiskelu voi olla myös omaa ammattitaitoa täydentävää ja saattaa onnistua myös ansiosidonnaisella omaehtoisena koulutuksena.
 
Opiston jälkeen, sain puolen vuoden apurahan Suomen kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahastosta Salpalinjasta kertovan videopelin taustatutkimukseen ja käsikrjoittamiseen. 
Vuodenvaihteessa 2022-23 on tarkoitus julkaista kolme videota YouTubeen työstämäni pelin, Kesä 1944 rintaman takana, eri vaiheista. 
 
Tulevaisuudessa toivon tekeväni osa-aikatöitä ja omalla ajalla opiskella lisää, ja tietysti jatkan Kesä 1944 -pelimaailman kehittelyä.”

Elina Lyijynen, (opiskelija syksyllä 2022)
Kymenlaakson Opiston XR & Game Desing -linja 2021-22

Työn etenemistä voi seurata Instassa @salpalinja_xr. Kuvassa luonnos pelin visuaalisesta valikosta.

“'To be part of something great and good' - vuosi opistossa oli yksi parhaimmista asioista elämässäni."

Opin todella paljon vuoden aikana dramaturgiasta photoshoppiin ja erilaisten materiaalien käytöstä sarjakuvien tekemisessä ja taittamista. Tutustuimme myös eri tyyppisiin sarjakuviin ja niiden toteuttamiseen. Niihin tutustuminen oli todella hyödyllistä. Pikselitaide kurssi oli hauska ja toteutimme myös oman kalenterin ja painoimme sen.

Suosittelen opistoa kaikille joilla on kiinnostusta ja halua oppia uutta iästä ja taustoista riippumatta. Kaikille jotka haluavat kuulua jonnekin, tavata uusia ihmisiä ja ’be part of something great and good’. Vuosi opistossa oli yksi parhaimmista asioista elämässäni.
 
Opiston jälkeen menin takaisin töihin, sillä en heti päässyt hakemaani paikkaan opiskelemaan. En kuitenkaan luovuttanut taiteilun suhteen, se pieni liekki taidetta kohtaan oli roihahtanut uudestaan opistossa. Siitä innostuneena jatkoin Repin-instituutin kuvataiteen perusteisiin, jossa opiskelin töiden ohella viikonloppuisin. Vuoden jälkeen keväällä hain Repin-instituutin ja Edukon yhteistyökoulutukseen ja pääsin sisään. Tämän jälkeen jatkoin opiskelemaan Edukoon media-ja kuvallisen ilmaisun puolelle.
 
Tähtäimessä on päästä ammattikorkeaan opiskelemaan kuvataidetta ja tekemään erilaisia projekteja taiteen parissa. Opistoonkin olisi kiva tulla uudestaan, jos vain jossain vaiheessa tulee mahdollisuus.”

Kati Vasara, (opiskelija syksyllä 2022)
Kymenlaakson Opiston sarjakuva & kuvittaminen -linja 2019-20

"Opistovuosi antoi minulle ensikosketuksen graafiseen suunnitteluun. Rakastuin välittömästi."

”Opistovuosi antoi minulle ensikosketuksen graafiseen suunnitteluun. Rakastuin välittömästi. Pääsin myös kasvattamaan osaamistani ja tuntemustani kuvataiteen ja kuvittamisen parissa. On vaikea sanoin kuvata sitä kaikkea mitä pääsin opistolla oppimaan. Erityisen lämpimänä muistona jäi mieleeni valokuvaus, kuvaamataito sekä ohjelmisto tunnit, jossa käytiin perusteet Adoben ohjelmiin – ja digitaalisen piirustuksen opetus. Kaiken kruunasi kuitenkin loistava ryhmähenki ja ansiokkaat henkilökunta ja opettajat. Opisto toimi minulle myös loistavana valmennuspysäkkinä elämäni seuraavaan vaiheeseen.

Opisto sopii kaikille – etenkin jos mietit, mitä tekisit seuraavaksi, tai haluat kokeilla jotain uutta.
 
Tällä hetkellä opiskelen graafista muotoilua Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Odotan innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.”

Iida Varen, (opiskelija syksyllä 2022)
Kymenlaakson Opiston visuaalinen viestintä linja 2021-22

"Opiston jälkeen pääsin opiskelemaan LAB:in mediasuunnittelun linjalle."

”Opistovuoden aikana opin laajasti visuaalisen alan taitoja, ryhmätyöskentelyä sekä valmistautumista ennakkotehtäviin ja haastatteluun. Suosittelen opistoa kaikille, ketkä haluavat kokeilla luovan alan mahdollisuuksia, kehittää taiteellisia taitojaan ja ajatusmaailmaansa sekä ennakkotehtäviin valmistautuville.
 
Opiston jälkeen pääsin opiskelemaan LAB:in mediasuunnittelun linjalle, minkä koulutus tulee kestämään 4 vuotta.
 
Unelmana olisi oman sarjakuvan julkaiseminen, mutta tällä hetkellä suunnitelmissa on nauttia hetkestä ja uusien asioiden oppimisesta.”

Lauri Ritvanen, (opiskelija syksyllä 2022)
Kymenlaakson Opiston sarjakuva & kuvittaminen -linja 2019-20

"Suosittelen opistoa kaikille aloitteleville taiteilijoille, jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan. Ilmapiiri oli myös todella kannustava mutta sopivan rento, viihdyin todella hyvin ."

Opistovuosi syvensi osaamistani maalauksen lisäksi grafiikan eri menetelmissä, savitöissä sekä graafisessa suunnittelussa. Opin käyttämään Photoshoppia ja Indesignia joista on ollut paljon hyötyä. Tärkein asia jonka opin oli oman maalausjäljen kehittäminen, joka jatkuu yhä!

Suosittelisin opistoa kaikille aloitteleville taiteilijoille, jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan. Ilmapiiri oli myös todella kannustava mutta sopivan rento, viihdyin siis todella hyvin.
 
Opiskelen nyt SAMK:ssa Kankaanpään taidekoulussa kolmannella vuosikurssilla, opintoja on siis takana kaksi vuotta ja vielä kaksi jäljellä. Olen keskittynyt pääasiassa maalaamiseen, mutta esitystaide kiinnostaa myös. Tekemistäni voi seurata Instasta @teostarha.
 
Minulle tarjottiin harjoituspaikkaa tatuointistudiosta, joten suunnitelmana on toteuttaa harjoittelu siellä, olen tosi innoissani! Pääsen aloittamaan oman ’tatskaurani’! Sen lisäksi minulla on tulossa oma ensimmäinen yksityisnäyttely Turun kirjakahvilaan, tammikuusta maaliskuuhun 2023.
 
Jos järjestätte niitä avoimia ovia joihin alumnit kutsutaan mukaan, niin olisin tosi mielelläni tulossa, viimeksi en valitettavasti päässyt paikalle.”

Ida Sälve, (opiskelija syksyllä 2022)
Kymenlaakson Opiston kuvataidelinja 2019-2020

“Opin tosi paljon itsestäni ja opistovuosi auttoi mua myös itsenäistymään!​"

Opin tosi paljon yleishyödyllisiä juttuja taiteista (ja myös kivaa nippelitietoa), mutta eniten ehkä värinkäytöstä ja sommittelusta. Lisäksi opin tosi paljon itsestäni ja opistovuosi auttoi mua myös itsenäistymään!

Suosittelen opistoa kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita taiteesta ja taiteilusta, etenkin kauempana asuville. Mulle oli ainakin tosi tärkeää maisemanvaihdos sen hetkiseen elämäntilanteeseen, vaikka Nissanin mittariin tulikin todella paljon kilometrejä!
 
Opistovuoden jälkeen en päässyt siihen kouluun johon olisin halunnut, mutta mulle avautui tosi mielenkiintoinen tilaisuus päästä tatuoijan harkkariksi ja olen nyt tehnyt niitä hommia jo jonkin aikaa. Suunnitelmissa olisi alkaa tatuoimaan täysipäiväisesti!
 
Haaveilen pitkästä urasta tatuoijana – siinä pääsee tekemään päivätyökseen taidetta ja sitä mä haluan tehdä!

Ada Järvinen, (tatuoijaharjoittelija syksyllä 2022)
Kymenlaakson Opiston kuvataidelinja 2020-21

“Opin paljon tarinan kerronnasta, uusista sarjakuva tyyleistä sekä sain rohkeutta omaan luomiseen."

”Kun pääsin opiskelemaan Kymenlaakson opiston Sarjakuva linjalle, oli se minulle suuri saavutus. Opin paljon tarinan kerronnasta, uusista sarjakuva tyyleistä sekä sain rohkeutta omaan luomiseen
 
Suosittelen opistoa kovasti niille jotka eivät ole täysin varmoja onko taide tai sarjakuvat se suunta mikä heitä kiinnostaa. Itse ainakin sain hyviä vastauksia niihin.
 
Opiston jälkeen vietin välivuoden. Sittemmin pääsin opiskelemaan Pekka Halosen opiston taidelinjalle sekä perustin oman toiminimen jotta voin tuottaa taidetta itsenäisesti. Seuraa Twitteristä > @Oode_Arts ja @Oode_henti.
 
Tulevaisuudessa toivon pystyväni elättämään itseni ja poikani luomalla sarjakuvia ja taidetta sekä tietysti matkaamaan ulkomaille.”

Otso Reimaluoto, Oode Arts perustaja
Kymenlaakson Opiston sarjakuva & kuvittaminen -linja 2019-20

“Opisto sopii kelle tahansa, jota taide kiinnostaa. Eritoten sellaisille Nuuskamuikkusille, jotka vielä etsivät elämäänsä päämäärää.”

Tärkein ja mahtavin asia joka tuli opittua, oli oman tyylin hyväksyminen sellaisenaan. Itsekriittisenä ihmisenä sitä vertaa helposti kykyjään muiden osaamiseen, vaikka taiteen yksi kauneimmista asioista on sen erilaisuus ja yksilöllisyys. Muistan yhä elävästi, kuinka opettajamme (aka Karri) tokaisi, että virheetkin ovat osa tyylejämme, ja se OLI maagista! En koskaan tule unohtamaan sitä. Jos mietitään taas ihan konkreettisia oppitunteja, niin parhaiten mieleen ovat jääneet graafinen suunnittelu, sarjakuvapaneeli- ja perspektiivitunnit.

Opisto sopii kelle tahansa, jota taide kiinnostaa. Eritoten sellaisille Nuuskamuikkusille, jotka vielä etsivät elämäänsä päämäärää. Opisto tarjoaa loistavan tauon hengähtää ja pysähtyä miettimään omia unelmiaan. Ryhmähenki on aivan mahtava ja henkilökunta mitä parhainta. Ja tietenkin itse opiskelu mielekästä, vaikka toisinaan tulikin istuttua luokassa iltamyöhään töitä väkertäessä, mutta sekin oli hauskaa omalla oudolla tavallaan. Ja ennen kaikkea sai viettää aikaa huippu luokkalaisten kanssa!
 
Opiston inspiroimana aloitin oman sarjakuvan työstämisen, minkä lisäksi olen saattanut osittain ’vahingossa’ aloittaa myös kirjan.
Suunnitelmissa olisi jatkaa taideopintoja myös tulevaisuudessa.

Jemina Hiekkanen, (opiskelija syksyllä 2022)
Kymenlaakson Opiston sarjakuva & kuvittaminen -linja 2019-20

“Opisto toimi myös hengähdystaukona rankkojen lukio-opintojen jälkeen, kun pääsi vihdoin opiskelemaan ja harjoittamaan omaa intohimoa.”

Opistolla opin paljon digitaalisesta piirtämisestä ja sarjakuvista. Varsinkin sarjakuvien suhteen mm. hyvän tarinankerronnan periaatteita, sekä pääsin nauttimaan ja tutustumaan paljon erilaisiin ja inspiroiviin sarjakuvateoksiin ja -taiteilijoihin. Sisäistin myös sen ajatuksen, että hyvä sarjakuva herättää tunteita ja/tai ajatuksia. Jatko-opintojen suhteen sain myös arvokasta palautetta opettajalta koulujen ennakkotehtäviin, joka varmasti auttoi pääsemään jatko-opintoihin.

Suosittelen opistoa sellaisille ihmisille, jotka haluavat tutustua ajatukseen opiskella digitaalista piirtämistä ja sarjakuvaa, tai ovat sellaista halunneet kokeilla opettajan avustuksella. Vuosi opistolla vahvisti omaa haluani lähteä jatko-opintoihin kuvataiteen aloilla ammattimielessä. Se toimi myös hengähdystaukona rankkojen lukio-opintojen jälkeen, kun pääsi vihdoin opiskelemaan ja harjoittamaan omaa intohimoa.
 
Pääsin opiskelemaan Tornioon Lapin ammattikorkeakouluun kuvataiteilijan tutkintoa, jossa opiskelemme erityisesti digitaalista taidetta! Täällä voi myös opiskella yrittäjyyttä, 3D-mallinnusta, animaatiota, ja kesällä voi halutessa tehdä pelin työryhmän kanssa osana opintoja. Koulussa suoritetut yhteisnäyttelyt ja työharjoitukset antavat hyvän pohjan tulevaisuutta varten.
 
Opintojen suorittamisen jälkeen lähden harjoittamaan kuvataidetta ammattimielessä. Aion toimia freelancerina, mutta myös hakea apurahaa omiin projekteihin kuten kuvitetut kirjat ja tietenkin sarjakuvat. Tänä syksynä olemme AMK:ssa tutustuneet kuvataiteilijan tulonmuodostukseen ja teemme itsellemme tulonmuodostussuunnitelman, joka varmasti auttaa näiden haaveiden toteuttamisessa.”

Lumi Wilska, (opiskelija syksyllä 2022)
Kymenlaakson Opiston sarjakuva & kuvittaminen -linja 2020-21

“Välivuosi kansanopistossa auttoi löytämään tien jatko-opintoihin.”

“Vuosi opistolla oli intiimi ja intensiivinen. Suurin osa meistä asui opiston asuntolassa, joten elimme ja hengitimme taidetta sekä graafista suunnittelua 24/7. Porukka oli boheemia ja innostunutta. Pidimme yhteisiä maalaussessioita koulupäivien jälkeenkin. Välivuosi kansanopistossa antoi arvokasta tilaa itsetutkiskelulle ja auttoi löytämään tieni jatko-opintoihin.

Opistovuoden aikana saavuttamieni taitojen siivittämänä pääsin ensi yrittämällä sisään Metropolia-ammattikorkeakouluun jatkamaan graafisen suunnittelun opintoja. Työskentelen nykyään valtiolla Väyläviraston visuaalisena suunnittelijana. 

Opistossa syntyneen tiiviin kaveriporukan kanssa jatkoimme yhteydenpitoa vuosia opistovuoden jälkeen.”

Joonas Tielinen

Joonas Tielinen, graafinen suunnittelija
Kymenlaakson Opiston graafisen suunnittelun linja 2013–2014

“Suosittelen opistoa jos olet hakemassa jatko-opintoihin mutta et vielä päässyt sisään.”

Opin hyvin perusteita esimerkiksi Photoshopista, Illustratorista ja InDesignista, joista on jo nyt ollut hyötyä opiskeluissa. Sain myös itsevarmuutta päätöksen tekoon omassa taiteessa, uusia näkökulmia ja opin ajattelemaan asioita eritavoilla. Pääsykoe harjoituksista oli todella paljon hyötyä pääsykokeissa ja ennakkotehtäviä tehdessä. Myös vaihtoviikosta valokuvaajien kanssa oli hyötyä käymälläni valokuvauskurssilla yliopistossa.

Suosittelen opistoa jos olet hakemassa jatko-opintoihin mutta et vielä päässyt sisään. Tai jos olet vähän hukassa että mitä pitäisi tehdä elämällä. Tai jos sinulla on mielenkiintoa oppia paljon rennossa ilmapiirissä.
 
Opiston jälkeen pääsin opiskelemaan Lapin Yliopistoon teollista muotoilua. Tulevaisuudessa toivon löytäväni teolliseen muotoiluun liittyvän mielenkiintoisen työn. Ja Elää täysillä. Taiteilla!”

Ada Höyhtyä, (opiskelija syksyllä 2022)
Kymenlaakson Opiston visuaalisen viestinnän linja 2021-22

“Tuntui siltä, että opistolla inspiraatio kukoisti paremmin.”

”Opistovuosi oli erittäin antoisa – oli mahtavaa syventyä sarjakuvien maailmaan. Olen aina ollut kiinnostunut sarjakuvista ja tutkinut niiden tyylejä ja historiaa, mutta opin silti paljon uutta. Tuntui siltä, että opistolla inspiraatio kukoisti paremmin!

Suosittelen opistoa kaikille, joita kiinnostaa tiivis opistoelämä samanhenkisessä porukassa. Omista taidoistaan ei tarvitse huolehtia, sillä opinnoissa käydään laajasti läpi erilaisia tekniikoita. Lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus erilaisiin lisäkursseihin. Linjan opettaja oli erinomainen ja tilat loistavat monipuoliseen työskentelyyn. 

Opistovuoden jälkeen olen vienyt opistolla kehittelemiäni luonnoksia ja ideoita eteenpäin ja jatkanut kuvittamista osallistumalla taidekujiin ja taidenäyttelyihin. Puolisoni kanssa ylläpidämme Pokémon-kortti -aiheista Youtube-kanavaa.

Tulevaisuuden haaveenani olisi päästä opiskelemaan animaatiota ja tuottaa sarjakuvistani elokuvatrilogia.”

Marianne Lescelius

Marianne Lescelius, kuva-artesaani
Kymenlaakson Opiston sarjakuva & kuvittaminen -linja 2015–2016

“Taidealojen korkeakouluihin on haastavaa päästä, mutta Kymessä harjoiteltiin myös valmistautumista ennakkotehtäviin.”

Opistovuodesta erityisesti digitaalinen maalaaminen tulee mieleen. En ennen opistoa ollut edes yrittänyt digimaalausta ja nykyään se on yksi lempitavoista työskennellä! Yleisesti uusia asioita oli helppoa kokeilla joissa pääsi pois omalta mukavuusalueelta. Tämä avasi osaamista laajemmin – vaikka kaikesta ei olisi aina tykännytkään.

Suosittelen opistoa kenelle tahansa jolla on vain kiinnostusta visuaalisiin aineisiin, mutta erityisesti sellaisille jotka eivät tiedä mitä välivuotena tekisi. Taidealojen korkeakouluihin on haastavaa päästä, mutta Kymessä harjoiteltiin myös valmistautumista ennakkotehtäviin. Samalla oman tyylin kehittäminen kasvoi ja vahvistui. Sain itse opiskelun ohella monta hyvää kaveria ja kontaktia, joista muutaman kanssa olen jopa päivittäin yhteyksissä!
Opiston jälkeen pidin yhden välivuoden töiden parissa. Nyt opiskelen toista vuotta Kajaanin AMK:ssa peligraafikoksi.
 
Tulevaisuudelta toivon jotain piirtämiseen liittyvää työtehtävää! Kuvitushommia olisi jossain vaiheessa kiva kokeilla. Olen tyytyväinen, kunhan saan vain piirtää”

Heta Mustila, (opiskelija syksyllä 2022)
Kymenlaakson Opiston sarjakuva & kuvittaminen -linja 2019-20

“Mitä tahansa tuli mieleeni toteuttaa, sain aina kannustavan tuen ja opetuksen.” 

”Lähdin opistolle avoimin mielin, tarkoituksena saada uusia työkaluja ja oppeja yrittäjyyteeni. Halusin myös ottaa hieman happea Helsingin jatkuvasta suorituskeskeisyydestä.

Työskentelen katutaiteiden ja kaupunkikulttuurin parissa. Inkeroinen oli täydellinen paikka päästä toteuttamaan itseään ”boksin ulkopuolelta”. Ympäristö, opettajat ja kanssaopiskelijat mahdollistivat turvallisen ja äärimmäisen inspiroivan oppimisympäristön. Koska virikkeitä ei Helsinkiin verrattuna ollut niin paljon, tuli fokusoiduttua sataprosenttisesti asioihin, joita varten opistolle tulin. Nautin ajastani ja sain rahoilleni vastinetta enemmän kuin olin kuvitellutkaan. 

Lukukauden alussa minulla ei ollut minkäänlaista kokemusta graafisen suunnittelun opeista eikä ohjelmista. Nykyään Illustrator-ohjelma on eniten käyttämäni työkalu. Visuaalinen näkemykseni on huomattavasti laajempi kuin ennen opistoa. Opistovuoden jälkeen olen työllistynyt freelancerina todella hyvin.

Mikä parhainta, opistolta löysin uuden tuttavuuden, jota voin kutsua tänä päivänä ystäväkseni.”

Kymenlaakso Opisto

Inna Pulkkinen, Street Artist
Kymenlaakson Opiston graafisen suunnittelun linja 2019–2020

“Erilaiset kuvankäsittely- ja taitto-ohjelmat tulivat tutuiksi sekä pääsimme pitämään jopa oikean näyttelyn lopputöistämme.” 

Opistolla pääsi kokeilemaan uusia tekniikoita ja välineitä, mitä en ennestään ollut testannut. Erilaiset kuvankäsittely- ja taitto-ohjelmat tulivat tutuiksi sekä pääsimme pitämään jopa oikean näyttelyn lopputöistämme.

Suosittelen opistoa kenelle tahansa taiteesta kiinnostuneille, mutta erityisesti sellaisille, jotka ovat hakemassa taideopintoihin korkeakouluun. Koen, että opisto antaa hyvät valmiudet pääsykokeisiin. Opiston jälkeen aloitin kuvataideopinnot LAB ammattikorkeakoulussa Lappeenrannassa.
 
Tulevaisuuden haaveena on toimia täysipäiväisenä taiteilijana, mutta pidän silmät ja korvat auki kaikille mahdollisuuksille.”

Tuomas Hakala, (opiskelija syksyllä 2022)
Kymenlaakson Opiston kuvataidelinja 2021-22

“Opettajat ovat päteviä ja meininki sopivan rentoa. Itselleni vuosi opistossa oli suhteellisen rentouttava ja mukava kokemus.” 

Opin Sarjakuvalinjalla käyttämään paremmin piirtopöytää sekä erilaisia Adoben ohjelmia. Opin myös lisää sarjakuvan tarinan rakenteesta, itse sarjakuvan tekemisestä ja sen selkeyden korostamisesta, jotta sarjakuvan idea tulee selväksi kaikille. Lisäksi opin perspektiivin käytöstä piirtämisestä sekä uusia tekniikoita piirtämiseen.

Suosittelisin opistoa niille, ketkä ovat kiinnostuneita niin ohjelmoinnista, piirtämisestä ja maalaamisesta kuin valokuvauksesta. Opettajat ovat päteviä ja meininki sopivan rentoa. Itselleni vuosi opistossa oli suhteellisen rentouttava ja mukava kokemus. Menisin mieluusti uudestaan!
 
Opiston jälkeen pääsin opiskelemaan metsäinsinööriksi HAMK:ssa Evolla. Olen myös tapani mukaan piirtänyt silloin kun aikaa on ollut ja aion myös luoda Instagram tilin opistossa tehtyä päättötyötäni (Eef ja Ystävät) varten, kunhan minulla on siihen aikaa ja energiaa.
 
Tulevaisuuden haaveena olisi metsäasiantuntijan työn ohella myös piirtää sarjakuvaa tai strippejä, ja saada ne julkaistuksi pienenä kirjana tai lehtenä. Olisi kuitenkin tavoitteena pitää piirtäminen lähellä ja osana elämää niin pitkään kuin mahdollista, ja joskus saada siitä jotain palkkaakin.”

Karoliina Tero, (opiskelija syksyllä 2022)
Kymenlaakson Opiston sarjakuva & kuvittaminen -linja 2020-21

”Saatoimme olla yömyöhään pimiössä, ja rakastimme joka hetkeä!”

”Opin Kymenlaakson Opistossa valtavasti valokuvauksesta, pimiötyöskentelystä ja kuvankäsittelystä. Elimme Inkeroisissa eli ”Inksassa” omassa opiskelijakuplassa ja yhteishenki oli vahva. Usein muistelemme opiskelukaverien kanssa sitä, kuinka valokuvaus oli myös asuntolan arjessa vahvasti läsnä. Saatoimme olla yömyöhään pimiössä ja rakastimme jokaista hetkeä! 

Opintojen aikana kuvittelin, että Lahden Muotoiluinstituuttiin pääseminen on minulle ”ainoa vaihtoehto”. Kun ovet sinne eivät auenneet, päätin hakea viestinnän opintoihin Vaasan yliopistoon – ja pääsin sisään! Kandiopintojen jälkeen päädyin Tampereen yliopistoon lukemaan visuaalista journalismia vain tajutakseni, että haluan palata viestinnän pariin. Suoritin toiset maisterin paperit Vaasasta organisaatioviestinnästä.

Ilman opintoja Kymenlaakson Opistossa en olisi varmastikaan päässyt opiskelemaan Tampereelle, jonne haettiin portfolion ja motivaatiokirjeen turvin. 

Työssä tehtäviini kuuluvat muun muassa sosiaalisen median kehittäminen, verkkoviestintähankkeet ja visuaalinen viestintä. Edelleen myös valokuvaan työssäni – ja siihen sain varmuuden Inkeroisista.”

Marianna Järvinen, viestintäasiantuntija, Rikosseuraamuslaitos
Kymenlaakson Opiston valokuvauslinja 2007

Twitter: @MariannaElina
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/mariannajarvinen

”Suosittelisin opistoa ehdottomasti kaikille jotka ovat taiteen tekemisestä kiinnostuneita ja kaipaavat siihen tilaa, aikaa ja opetusta.”

Opistovuosi oli todella antoisa ja ihana kokemus, kuvislinja oli ehdottomasti joka pennin arvoinen! Kiitos siis kuvataideopettaja Piipalle hyvästä opetuksesta.

Opistovuoden aikana piirustus- ja maalaustekniikkani paranivat huimasti ja opin paljon myös taiteesta ammattina. Opin ottamaan vastaan ja antamaan palautetta sekä puhumaan omasta taiteestani. Pääsin myös alkuun Adobe ohjelmien käytössä, sekä yleisesti kannustava ilmapiiri toi varmuutta omaan tekemiseen.
 
Suosittelisin opistoa ehdottomasti kaikille jotka ovat taiteen tekemisestä kiinnostuneita ja kaipaavat siihen tilaa, aikaa ja opetusta.
Erityisen paljon suosittelisin tätä linjaa juuri heille jotka haaveilevat kuvataideopinnoista korkeakoulussa.
 
Opistovuoden ansiosta päädyin hakemaan LAB-ammattikorkeakoulun kuvataidelinjalle ja aloitin juuri toisen vuoteni opintojen parissa. Suunnitelmissa on tietysti opiskella vielä muutama vuosi ja valmistua kuvataiteilijaksi. Toivon mukaan pystyn tulevaisuudessa elättämään itseni kuvataiteen parissa.”

Elisa Huttunen, (opiskelija syksyllä 2022) 
Kymenlaakson Opiston kuvataidelinja 2020-21

”Suosittelen opistoa heille, jotka eivät saaneet game design - paikkaa muualta, niin kuin omalla kohdalla tapahtui.”

Opin opistolla, miten tehdään 3D malleja. Lähdin ilman kokemusta, mutta hyvin nopeasti opin perusasiat. Photoshop ja muut kuvanmuokkaus ohjelmat olivat jo tuttuja, joten en oikeestaan niiden puolesta oppinut uutta. Unityn oppiminen oli laajinta, opin miten ohjelma toimii, miten assetteja haetaan, opin C# käytäntöjä. ProBuilder ja ProGrid yms. olivat todella hyödyllisiä ja niiden käytön oppiminen.

Suosittelen opistoa heille, jotka eivät saaneet game design – paikkaa muualta, niin kuin omalla kohdalla tapahtui. Vuosi oli myös hyvin rento, joten suosittelen myös ihmisille, jotka tarvitsevat stressaavasta aikataulu-painotteisesta kultuurista lepoa.
 
Olen hakeutunut siviilipalvelukseen, sillä en vieläkään saanut mistään paikkaa. Isoin suunnitelma on tietenkin hakea uudestaan sivarin jälkeen game design puolelle, ja opiskelujen jälkeen itse alalle. Se on ollut ainoa ala, joka on tosissaan kiinnostanut, joten haluan pitää siitä kiinni.”

Väinö Mäkinen
Kymenlaakson Opiston XR & Game Design linja 2021-22

“LogoArtissa yhdistyvät minulle tärkeimmät: ajattelu ja taide”

”Olin ajatellut vuosia taideterapian opiskelua. Mietin ekspressiivistä ja tunnetaideterapiaa. Löydettyäni netistä tekstiä LogoArtista, valinta oli helppo: logoterapiasta lukiessani tuntui, että joku sanoitti ajatukseni olemassaolosta.

Opin eniten vuorovaikutuksesta, ja sain vertaistukea traumojen käsittelyyn ryhmässä. Sain vahvistettua itselleni mitä haluan tehdä, ja löysin vahvuuteni sisältäni. Opinnot aloittaakseen ei tarvitse etukäteen osata mitään – kaikki tarvittava on meissä valmiina sisäänrakennettuna. Opettajat auttavat eteenpäin, ja kansanopisto on turvallinen ympäristö opiskeluun.

Opintojen jälkeen olen päässyt elämässäni eteenpäin. Olen alkanut määrätietoisemmin toteuttaa ajatuksiani. LogoArt on auttanut minua niin ihmissuhteissani kuin oman taiteen tekemisessä. Ilo on aitoa, sisäinen kompassi suorempi, yhteys vahvempi ja kirkkaampi”.

Anniina Loiske, taiteilija, keramiikka-artesaani ja LogoArt-taideterapiaohjaaja
Kymenlaakson Opiston LogoArt-taideterapiaohjaajaopiskelija 2017–2020

“Suomen kielen opiskelu Haminassa on hauskaa ja rentoa”

”Suomen kielen opiskelu Kymenlaakson opistossa on hauskaa. Ryhmät, joissa opiskelijat ovat keskipisteenä, antavat oppimiseen paljon positiivista energiaa ja rennon ilmapiirin. 

Olen osallistunut tähän mennessä kahdelle suomen kielen kurssille. Molemmat ovat yllättäneet minut iloisesti. Luokassa käytetään monia erilaisia menetelmiä auttamaan meitä oppimisessa. Mukana on kaikkea, oppikirjoista uutisiin, elokuviin ja TV-sarjoihin. Samalla opimme suomalaisesta kulttuurista, maasta ja ihmisistä. 

Vaikka en aina voi olla paikalla ammatillisista syistä, minulla ei ole vaikeuksia kurssilla, koska opettajat pitävät minut ajan tasalla. 

Voin ehdottomasti suositella suomen opiskelua Kymenlaakson Opistossa Haminassa.”

Jasmin Penther
Kymenlaakson Opiston suomen kielen opiskelija 2021–2022

tunne-itsei-logo3
Scroll to Top