OPINTOTUKI JA MAKSUT

Opintotuki ja maksut

Kansanopistossa opiskellessasi sinun on mahdollista saada opintotukea, opintolainaa ja mahdollisesti myös opintoseteli. Bonuksena tietenkin mahtava opiskelijayhteisö, onnelliset muistot sekä elinikäiset ystävät. 

Opintolinjojen hintaan sisältyvät

  • laadukas opetus
  • ruokailut: aamupala, lounas, päiväkahvi ja iltaeväät (monimuoto-opiskeluissa lounas ja päiväkahvi)
  • majoitus asuntolassa yhden tai kahden hengen huoneessa (ei monimuoto-opiskeluissa)

Katso hinnasto >

Opintotuki ja opintolaina

Opiskellessasi kansanopistossa sinun on mahdollista saada opintotukea ja valtion takaamaa opintolainaa. Opintotuki ei vähennä korkeakoulun tai yliopiston opintotukikuukausia. Tämä on merkittävä etu, mikäli suunnittelet  jatko-opintoja.

Opintotuen määrä vaihtelee ikäsi ja asumismuotosi mukaan. Voit arvioida oman opintotukesi määrän Kelan sivuilta löytyvällä laskurilla. Kun olet saanut päätöksen opiskelupaikasta, voit hakea opintotuen suoraan Kelan sivuilta.

Kelan opintotukilaskuri »
Hae opintotukea Kelasta »

Opintosetelioikeus 

Tietyillä ryhmillä on mahdollisuus hakea opintoseteliä opintomaksujen alentamiseksi. Opintoseteli on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä avustus. Opintoseteli kohdistuu vain opintomaksuun ja sitä ei voida hyödyntää majoitus- ja ruokailukustannuksiin. 

Jos kuulut opintoseteliin oikeutettuun ryhmään, voit hakea seteliä lähettämällä hakemuksesi perusteluineen sähköpostilla, toimisto@kyme.fi. Päätöksen opintosetelin myöntämisestä tekee opiston rehtori tai vararehtori. 

Opintoseteliin ovat oikeutettuja:

  • työttömät tai pitkäksi ajaksi lomautetut
  • alhaisen pohjakoulutuksen omaavat
  • oppimisvaikeuksia kokevat
  • eläkettä saavat henkilöt, jotka eivät ole ansiotyössä

Tarvikemaksut

Opiskelun aikana sinulta voidaan veloittaa pieniä tarvikemaksuja projekteista riippuen. Lisäksi maksat pienen korvauksen tulosteista, jotka eivät liity opintoihin.

Päivitetty 14.11.2023. Kymenlaakson Opisto varaa oikeuden muutoksiin

Kuva, jossa lukee "Tunne itsesi"
Scroll to Top