VIDEON PERUSTEET KURSSI – MONIMUOTO

Videokuvauskurssi monimuoto-opintoina

Videokuvauksen perusteet -kurssilla opit perustaidot videon tekemiseen puhelimella ja järjestelmäkameralla. Kurssi on suunnattu opiskelijoille, jotka ovat jo suorittaneet opiston valokuvauksen monimuoto-opinnot – tai omaavat muutoin vastaavat taidot.  

Linjan kesto: tammi-maaliskuu
Linjan työskentelytapa: monimuoto-opetus
Aloitus: kevät 2025 (hakutiedot päivittyvät myöhemmin)

Da Vinci kahdella näytöllä ja editointipaneelilla

Videokuvauskurssi monimuoto-opintoina

Opintosisältö

Kurssi kattaa videokuvaamisen perusteet järjestelmäkameralla, äänittämisen perusteet, videokuvaustilanteen valaisun, sekä videon editoinnin perusteita ammattitason editointiohjelmalla (Da Vinci Resolve) jonka perusteet ovat helposti opittavissa. Oppilaat voivat ladata sen ilmaiseksi myös omiin koneisiinsa kotona. 

Myös Adobe Premiere Pron käyttö on mahdollista, kurssin ajaksi oppilaat saavat myös sen ilmaiseksi käyttöönsä halutessaan.

Tilat, ohjelmat ja välineet

Etäopetus

Jotta voit osallistua koulutukseen etänä, sinulla tulee olla oma tietokone (video ja ääni) – tai esim. iPad –  ja toimiva internetyhteys. Opiskelun ajaksi saat ilmaiseksi käyttöösi Adobe CC:n ammattilaisohjelmat. 

Verkko-opetus järjestetään Google Meetissä. Oppimisalusta sijaitsee Google Classroomissa, eikä vaadi erillisten ohjelmien latausta.  Googlen oppimisympäristön käyttö harjoitellaan yhdessä ensimmäisinä päivinä.

Lähipäivät

Lähipäivien aikana käytämme koulun koneita ja välineitä. Lisäksi tarvitset kameran (mielellään digitaalisen järjestelmäkameran jossa videokuvausmahdollisuus) ja ulkopuolisen kovalevyn (esim. USB). 

Koulutuksen rakenne: 3 lähiviikonloppua ja 4 etäpäivää; pieniä kuvaus- tai muita kotitiehtäviä.

Lähiopetus: Lauantaisin klo 10-17 ja sunnuntaisin klo 9-14 (tunnin lounastauko).

Etäopetus keskiviikkoisin klo 18.00 -20.00 (muutokset mahdollisia).

Opintomaksu

290 € / hlö

Majoitus

Lähipäivinä opiston asuntolassa voi majoittua 1 tai 2 hengen huoneissa. Kysy vapaista huoneista ilmoittautumisen yhteydessä. Viikonloppuisin kampuksen keittiö on kiinni, tällöin ateriat hoituvat omatoimisesti. Opistolla on keittomahdollisuus (liesi, jääkaappi, mikroaaltouuni).

Yöpymisen hinta:

  • omilla liinavaatteilla 1 hh 40 €/vrk tai 2 hh 24 €/vrk
  • opiston liinavaatteilla +15 €/yöpyminen

Päivitetty 8.4.2024.  Kymenlaakson Opisto varaa oikeuden muutoksiin.

Enemmänkin opiskeluintoa?

Linjan opiskelijana saat lisäksi opiskella ja harrastaa ilmaiseksi monilla kansalaisopistomme kursseilla. Miten olisi Pilates, elokuvakerho, jooga, ruoanlaitto tai uusi kieli?

Scroll to Top