VIDEON PERUSTEET – MONIMUOTO

Videokuvauskurssi monimuoto-opintoina (9 op)

Videokuvauksen perusteet -kurssilla opit perustaidot videon tekemiseen puhelimella ja järjestelmäkameralla. Kurssi on suunnattu opiskelijoille, jotka ovat jo suorittaneet opiston valokuvauksen monimuoto-opinnot – tai omaavat muutoin vastaavat taidot. 

Linjan kesto: kevät 27.1.-10.3.2024
Linjan työskentelytapa: monimuoto-opetus
Aloitus: kevät 27.1.2024

Videokuvauskurssi monimuoto-opintoina

Opintosisällöt

Kurssi kattaa videokuvaamisen perusteet järjestelmäkameralla, äänittämisen perusteet, videokuvaustilanteen valaisun, sekä videon editoinnin perusteita ammattitason editointiohjelmalla (Adobe Premiere Pro). Ohjelman voi kurssin ajaksi ladata myös omalle koneelleen ilmaiseksi käyttöön.

Tilat, ohjelmat ja välineet

Etäopetus

Jotta voit osallistua koulutukseen etänä, sinulla tulee olla oma tietokone (video ja ääni) – tai esim. iPad –  ja internetyhteys. Opiskelun ajaksi saat ilmaiseksi käyttöösi Adobe CC:n ammattilaisohjelmat. 

Verkko-opetus järjestetään Google Meetissä. Oppimisalusta sijaitsee Google Classroomissa, eikä vaadi erillisten ohjelmien latausta.  Googlen oppimisympäristön käyttö harjoitellaan yhdessä ensimmäisinä päivinä.

Lähipäivät

Lähipäivien aikana käytämme koulun koneita ja välineitä. Lisäksi tarvitset kameran (mielellään digitaalisen järjestelmäkameran jossa videokuvausmahdollisuus). 

Editointiin olisi hyvä, jos oppilaalla olisi mukanaan ulkopuolinen kovalevy (esim. USB). Kovalevyistä  voimme puhua ensimmäisellä lähikerralla lisää.

Kysymykset ja tiedustelut voi esittää suoraan valokuvauksen opetuksesta vastaavalle (kari.kuukka(at)kyme.fi tai 0400-431298). 

Koulutuksen rakenne: 3 lähiviikonloppua ja 4 etäpäivää; pieniä kuvaus- tai muita kotitiehtäviä.

Lähiopetuspäivät: 

27-28.1.2024
17-18.2. 
9-10.3. 

Lähiopetus: Lauantaisin klo 10-17 ja sunnuntaisin klo 9-14 (tunnin lounastauko). Päiväkohtainen ohjelma tarkentuu myöhemmin.

Verkko-opetuspäivät:

31.1.2024
7.2.
21.2.
28.2.
Etäopetus keskiviikkoisin klo 18.00 -20.00 (muutokset mahdollisia).

Opintomaksu

290 € / hlö

Majoitus

Lähipäivinä opiston asuntolassa voi majoittua 1 tai 2 hengen huoneissa. Kysy vapaista huoneista ilmoittautumisen yhteydessä. Viikonloppuisin kampuksen keittiö on kiinni, tällöin ateriat hoituvat omatoimisesti. Opistolla on kuitenkin useita keittiöitä (liesi, jääkaappi, mikroaalto, etc.) opiskelijoiden käytössä.

Yöpymisen hinta:

  • omilla liinavaatteilla 1 hh 40 €/vrk tai 2 hh 24 €/vrk
  • opiston liinavaatteilla +15 €/yöpyminen

Varaa opiskelupaikka alta sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Päivitetty 20.10.2023. Kymenlaakson Opisto varaa oikeuden muutoksiin.

Enemmänkin opiskeluintoa?

Linjan opiskelijana saat lisäksi opiskella ja harrastaa ilmaiseksi monilla kansalaisopistomme kursseilla. Miten olisi Pilates, elokuvakerho, jooga, ruoanlaitto tai uusi kieli?

Scroll to Top