KUVATAIDE

Kuvataideopinnot Kymenlaakson Opistossa (54 tai 27 op)

Kuvataideopinnot Kymenlaakson Opistossa kehittävät taiteellista näkemystäsi ja ilmaisukykyäsi sekä valmentavat sinua muotoilun ja visuaalisten alojen jatko-opintoihin. Kuvataideopinnot sopivat niin aloitteleville tekijöille, visuaalisten alojen opintoihin tähtääville kuvallisten taitojen syventämiseen, kuin vaikka palkkatyöstään välivuotta pitäville. Tule rohkeasti mukaan!

Linjan kesto: 1 lukuvuosi tai 1 lukukausi
Linjan työskentelytapa: Lähiopetus, harjoitukset ja omat projektit

Kuvataidelinjalla opiskelu

Kuvataidelinjan opinnoissa pääset keskittymään täysillä käsillä tekemiseen, piirtämiseen, maalaamiseen ja muotoiluun. Harjoitustöitä tehdessäsi tutustut visuaaliseen kulttuuriin, kehität ilmaisuasi ja löydät omat vahvuutesi. Visuaalinen ilmaisusi vahvistuu tekemisen, teorian, keskustelujen ja palautteen kautta.

Opiskelu antaa sinulle valmiuksia ideointiin ja kuvan monipuoliseen tekemiseen. Saat ohjausta ja palautetta sekä pääset kokeilemaan uusia tekniikoita eri välinein. Teemme sekä omia projekteja että yhteisiä projekteja muiden opintolinjojen kanssa. 

Kuvataidelinja kestää lukuvuoden, mutta voit hakea linjalle myös vain syys- tai kevätlukukaudeksi. Koko vuoden kestävissä opinnoissa suoritat samalla Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMKin avoimen AMK:n visuaalisen viestinnän opintokokonaisuuden (25 op). 

Opintosisällöt

  • Piirustus
  • Maalaus
  • Plastinen työskentely
  • Muotoilu
  • Grafiikka
  • Valokuvataide
  • Kuvankäsittely- ja taitto-ohjelmat

Tilat, välineet ja ohjelmat

Kuvataidelinjan opiskelijana pääset työskentelemään värikkäässä ja inspiroivassa Kulttis-taidetalossamme. Saat käyttöösi laajan valikoiman erilaisia työvälineitä lukuisiin tekniikoihin. Käytössäsi on piirustuspöytien lisäksi mm. maalaustelineitä, valopöytiä, grafiikan prässi ja saviluokka. Kuvitus- ja taittotöitä pääset tekemään ja viimeistelemään uusimmilla Adoben ohjelmilla, kuten Photoshop, Illustrator ja InDesign. Töiden tulostamista varten opistolla on oma digipainokone.

Opiskelijan omat välineet

Yhteiskäytössä olevien välineiden ja materiaalien lisäksi tarvitset opintojesi aikana paperia, maalauspohjia, kyniä ja maaleja oman kiinnostuksesi mukaan. Lukukauden alussa saat vinkkejä tarvikkeiden hankintaan, mutta pääset opintojen alkuun niillä välineillä, joita sinulla jo on.

Näyttelyt ja oma projekti

Keväällä teet oman projektin, johon voit valita haluamasi aiheen ja tekniikan. Opintojen lopussa järjestämme yhteisnäyttelyn.

Alan jatko-opiskelu ja työpaikat

Kuvataidelinja valmentaa sinua visuaalisen, taideteollisen tai kuvataidealan pääsykokeisiin sekä jatko-opintoihin ammatillisessa oppilaitoksessa, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Mahdollisia kuvataidealan ammatteja ovat mm. taidemaalari, kuvanveistäjä, taidegraafikko, valokuvataiteilija, kuvataiteen opettaja, muotoilija tai vaikka media-, performanssi- ja videotaiteilija. 

Opettajat

Linjan vastaava opettaja on Piipa Toivonen, kuvataiteilija YAMK. Hän vastaa mielellään mahdollisiin kysymyksiin kurssista.  Lisäksi kursseilla vierailee opettajia Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMKin muotoilun laitokselta.

Katso yhteystiedot >

Päivitetty 23.5.2023. Kymenlaakson Opisto varaa oikeuden muutoksiin.

Elä, opi ja onnistu kansanopistossa!

Laadukas lähiopetus, viihtyisä asuntola-asuminen ja herkulliset opiston ruoat ovat edullisempi vaihtoehto kuin kaupungin yksiön vuokra. Kansanopisto on avoin kaikille, ja voit opiskella siellä silloin kun se sinulle parhaiten sopii – heti saavuttaessasi täysi-ikäisyyden, opintojen välissä tai myöhemmin elämässä. Kansanopisto tarjoaa mahdollisuuden löytää oma alasi tai kehittää nykyistä osaamistasi. Opiskelu kansanopistossa ei vaikuta korkeakouluhakujen kiintiöihin tai opintotukikuukausiin.

Opintoihin voit hakea opintotukea ja opintolainaa, opintoseteliä, aikuiskoulutustukea tai työttömyysetuutta.

Tästä hinnastosta löydät kansanopiston linjojen hinnat lähiopetuksessa. Monimuoto-opetuksienhyvinvointikurssien ja suomen kielen kurssien hinnat löydät kurssien esittelysivuilta.

OPINTOLINJOJEN HINNASTO

Hinnasto 2023-24

Koko lukuvuosi 21.8.2023-18.5.2024

Opetus, lounas ja kahvi: 330 €/kk (2.970 € lukuvuosi)
Opetus, asuminen yhden hengen huoneessa, aamupala, lounas ja kahvi: 490 €/kk (4.410 € lukuvuosi)
Maksut suoritetaan 9. erässä.
 
Syyslukukausi 21.8.2023-21.12.2023
 
Opetus, lounas ja kahvi: 330 €/kk (1.320  lukukausi)
Opetus, asuminen yhden hengen huoneessa, aamupala, lounas ja kahvi: 490 €/kk (1.960 € lukukausi)
Maksut suoritetaan 4. erässä
 
Kevätlukukausi 8.1.2024-18.5.2024
 
Opetus, lounas ja kahvi:  330 €/kk (1.650 € lukukausi)
Opetus, asuminen yhden hengen huoneessa, aamupala, lounas ja kahvi: 490 €/kk (2.450 € lukukausi)
Maksut suoritetaan 5. erässä
 
Maksut suoritetaan opintotuen kanssa samassa rytmissä joka kuukauden ensimmäiseen arkipäivään mennessä. 
 
Kaikille lähiopetuslinjoille voi hakea myös lukukaudeksi kerrallaan. 

Lukuvuosi ja aikataulut >>

Päivitetty 15.8.2023 Kymenlaakson Opisto varaa oikeuden muutoksiin.

Enemmänkin opiskeluintoa?

Linjan opiskelijana saat lisäksi opiskella ja harrastaa ilmaiseksi monilla kansalaisopistomme kursseilla. Miten olisi Pilates, elokuvakerho, jooga, ruoanlaitto tai uusi kieli?

tunne-itsei-logo3
Scroll to Top