10 HYVÄÄ SYYTÄ

10 hyvää syytä valita kansanopisto

1. Elä – Opi – Onnistu
Kymenlaakson Opistossa vietät elämäsi parhaan tauon, ja saat parhaimmillaan elinikäisiä ystäviä ja muistoja. Olet tervetullut opiskelemaan, olitpa sitten välivuotta opiskelusta tai töistä pitävä, tai uutta virtaa eläkepäiviin hankkiva.

2. Polku jatko-opintoihin
Vuosittain useampi meillä opiskellut jatkaa polkuaan arvostetuimpiin alan oppilaitoksiin. Meillä saat varmuutta ja kehität ilmaisuasi pääsykokeita sekä tulevia jatko-opintoja varten. Preppaamme sinua läpi vuoden!.

3. Vuokrayksiön hintaa edullisemmin
Opiston kuukausimaksulla saat laadukasta opetusta, asut mukavasti, syöt hyvin ja saat samanhenkisiä ystäviä – miksi siis jäisit ypöyksin yksiöön ilman tekemistä ja seuraa!

4. Ilmaiseksi kansalaisopiston kursseille
Täysipäiväisenä opiskelijana voit osallistua maksutta monille kansalaisopistomme kursseille, joogasta banjon soittoon.

5. Ammattikorkeakoulun opintopisteitä takataskuun
Vuoden kestävällä kuvataidelinjalla suoritat samalla Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMKn visuaalisen viestinnän 25 opintopisteen opinnot.

6. Aikaa miettiä tulevaisuutta
Kansanopistossa voit tutustua itseäsi kiinnostavaan opiskelualaan miettiessäsi jatko-opintoja tai alan vaihtoa. Jos huomaat, että jokin muu ala sopii sinulle paremmin, voit helposti muuttaa suunnitelmiasi.

7. Inspiroiva ympäristö
Luovuuttasi ruokkii myös opiston luonnonläheinen ympäristö: Kouvolassa upeana virtaava Kymijoki ja Haminassa silmiesi eteen avautuva meri. Täällä heität hetkeksi hyvästit kiireen tunnulle.

8. Opiskele mitä haluat
Voit halutessasi jakaa lukuvuoden mittaiset lähiopinnot kahdelle eri opintolinjalle tai siirtyä linjalta toiselle lukukauden aikana. Syksyn kaikilta lähiopetuslinjoilta voit jatkaa kevääksi valokuvauksen, kuvataiteen tai sarjakuvan ja kuvittamisen linjoille. Kysy lisää opistolta!

9. Ensikertalaiskiintiö ja opintotukikuukaudet eivät kulu
Vuosi kansanopiston lähiopetuslinjalla ei vie ensikertalaisen hakijan statustasi, jos haet jatko-opintoihin. Vuoden kestävien taidelinjojen suorittamisesta saat lisäpisteitä myös toisen asteen yhteishaussa. Kansanopistossa saatu opintotuki ei myöskään vähennä myöhempiä opintotukikuukausia.

10. Kasaa oma opintopalapeli
Kansanopiston linjoilla opiskellaan yleisen opintosuunnitelman mukaisesti, mutta sinulle voidaan myös rakentaa henkilökohtainen opintosuunnitelma, johon valitset mieleisiä kursseja eri linjoilta.

tunne-itsei-logo3
Scroll to Top