Haaveena oma sarjakuvajulkaisu tai lastenkirja?

Kymenlaakson Opisto  järjestää Inkeroisissa syys- ja kevätlukukaudella 2022-23 kolme sarjakuvaan ja kuvakirjoihin liittyvää kurssia, joista voi valita itselle sopivan kokonaisuuden.  Voit valita yhden tai kaksi, tai osallistua kaikkiin kolmeen kurssiin samana talvena. Inspiraation täyteisillä kursseilla keskityt oman teoksen aloittamiseen tai projektin kehittelyyn, työstät sarjakuvaasi tai lastenkirjaasi ohjauksessa talven yli, tai melkein valmista materiaaliasi julkaisukuntoon.

KOULUTUKSEN RAKENNE

Lähiopetuksessa on käytettävissä opiston tietokoneluokka, piirustuspöydät sekä Adoben ohjelmistopaketti. Esittelemme myös vaihtoehtoja digityöskentelyyn kotioloissa. Kurssit ovat avoimia kaikille 18 vuotta täyttäneille. Opettajana toimii yli 20 vuotta sarjakuva- ja kuvituskursseja ohjannut taiteen maisteri, Karri Laitinen (Taik).

Kurssi 1
Sarjakuvan ja lastenkirjojen mahdollisuudet (1 op, lähiopetus) Viikon mittainen lähiopetuskurssi sarjakuvan ja kuvakirjojen perusteista, tekniikoista ja mahdollisuuksista. Kurssin aikana sinulla on mahdollisuus aloittaa uusi sarjakuva- tai kuvakirja perinteisesti käsin tai diginä, tai voit jatkaa keskeneräistä teostasi inspiroivassa ja luovassa ympäristössä. Mahdollisuudet ovat rajattomat mangasta lastenkirjaan tai vaikkapa sarjakuvamuotoiseen sukututkimukseen ja muistelmiin asti. Teknistä osaamista ei tarvita, enemmän kuvilla ja tekstillä kertomisen iloa. Muoto voi olla strippi, sarjakuvanovelli, tietosarjakuva, lastenkirja tai pidempi sarjakuvaromaani. Kurssi sisältää mm. sarjakuvan perusteita välineistä ruutujakoon ja väritykseen, jonka jälkeen on inspiraatioluento, jossa esitellään sarjakuvan ja kuvakirjojen mahdollisuuksia. Perinteisen fiktiivisen tarinankerronnan lisäksi käymme läpi erityisesti ns. tietosarjakuvan mahdollisuuksia.

Kurssi 2
Sarjakuva- ja lastenkirjakurssi (7 op, monimuoto):
Monimuotototeutus sisältää lähiopetusta sekä itsenäistä ja ohjattua etätyöskentelyä. Kurssi
 painottuu etätyöskentelyyn oman sarjakuva- tai kuvakirjaprojektin parissa ja sisältää kolme lähiopetusviikonloppua Inkeroisten kampuksella. Saat ohjaajalta myös henkilökohtaista palautetta projektin eri vaiheissa sekä useita syventäviä etäluentoja mm. hahmosuunnittelusta, dramaturgiasta sekä sarjakuvan historiasta ja nykytekijöistä.

Kurssi 3
Julkaise oma sarjakuvalehti tai lastenkirja (1 op, lähiopetus): Viikon mittainen k
urssi keskittyy valmiin tai melkein valmiin materiaalin julkaisemiseen. Julkaise oma sarjakuva tai lastenkirja on lähiopetuskurssi, joka keskittyy sarjakuva- ja lastenkirjamateriaalin viimeistelyyn, graafiseen ulkoasuun ja sen saattamiseen kirjapainovalmiiksi. Kurssin aikana tuotat opiston ohjelmistoilla ja digikirjapainokoneella pienen painoksen julkaisuasi näytteeksi esim. kustantamoille, omaan myyntiin tai netissä julkaistavaksi. Julkaisun printtaus- ja materiaalikustannukset saat opiston omakustannehintaan.

KURSSIEN AJANKOHTA JA AIKATAULU

Kolme kurssia, joista kaksi 5 päivän lähiopetusviikkoa syksyllä ja talvella, sekä n. 3 kk mittainen monimuotototeutus, jossa lähiopetusjaksoja sekä etäopetusta.

Kurssi 1
17.-21.10.2022 ma-pe (vko 38). Ma 11.45-16.45, ti-to 8.45-14.00 ja pe 8.45-11.00.

Kurssi 2
Monimuotototeutus 5.11.2022-19.2.2023 josta 3 x 2 päivän lähipäiviä (à 6h) (la-su 5.-6.11.2022, 10.-11.12.2022 ja 18.-19.2.2023). Etäosuudet joka toinen lauantai-aamupäivisin joita on n. 8 kpl ( à 2h) Google Classroom -verkko-opiskeluympäristössä, johon opastus erikseen, sekä henkilökohtaisen ohjauksen ja palautteen osuudet.

Kurssi 3
20.-24.2.2023 ma-pe (vko 8). Ma klo 11.45-16.45, ti-to klo 8.45-14.00 ja pe klo 8.45-11.00.

OPINTOMAKSU

Kurssit 1 ja 3
Majoituksella 195€/hlö sis. aamupalan, lounaan, päiväkahvin  ja iltapalatarvikkeet tai päivätoteutuksena ilman majoitusta 85€/hlö sis. lounaan ja päiväkahvin. 

Kurssi 2 monimuotototeutus
Lähipäivinä majoituksella 295€/hlö tai päivätoteutuksena ilman majoitusta 195€/hlö. Viikonloppuisin ruokala ei ole toiminnassa, omat eväät mukaan!

Opintoihin saattaa tilanteestasi riippuen saada TE-toimiston työttömyysetuutta tai opintosetelietuutta. Opintoseteliä voit tiedustella Kymenlaakson Opistolta.

Majoitus: Opiston kampuksella Kouvolan Inkeroisissa, 2 hengen huoneissa joissa wc & suihku, sekä yhteiset oleskelutilat ja keittiöt.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautumiset kursseille 1 ja 2 5.10.2022 mennessä, ja kurssille 3 10.1.2023 mennessä sähköpostilla: koulutus@kyme.fi. Lisätietoja puhelimitse ​044 7700091 (arkisin 9-14).

Kirjoita viestiin nimesi, syntymäaika, osoite ja puhelinnumero sekä kurssien nimet, joihin haluat osallistua sekä haluatko majoituksen. Kursseille otetaan enintään 12 oppilasta hakujärjestyksessä. Toimi siis nopeasti, paikkoja on rajoitettu määrä.  Oikeudet muutoksiin pidätetään.

 

 

 

onnellisin_opisto_outline_w
Scroll to Top