OPINTOTUKI JA MAKSUT

Opintotuki ja maksut

Kansanopistossa opiskellessasi sinun on mahdollista saada opintotukea, opintolainaa ja mahdollisesti myös opintoseteli. Bonuksena tietenkin mahtava opiskelijayhteisö, onnelliset muistot sekä elinikäiset ystävät. 

Opintolinjojen hintaan sisältyvät

  • laadukas opetus
  • ruokailut: aamupala, lounas, päiväkahvi ja iltaeväät (monimuoto-opiskeluissa lounas ja päiväkahvi)
  • majoitus asuntolassa yhden tai kahden hengen huoneessa (ei monimuoto-opiskeluissa)

Katso hinnasto >

Opintotuki ja opintolaina

Opiskellessasi kansanopistossa sinun on mahdollista saada opintotukea ja valtion takaamaa opintolainaa. Opintotuki ei vähennä korkeakoulun tai yliopiston opintotukikuukausia. Tämä on merkittävä etu, mikäli suunnittelet  jatko-opintoja.

Opintotuen määrä vaihtelee ikäsi ja asumismuotosi mukaan. Voit arvioida oman opintotukesi määrän Kelan sivuilta löytyvällä laskurilla. Kun olet saanut päätöksen opiskelupaikasta, voit hakea opintotuen suoraan Kelan sivuilta.

Kelan opintotukilaskuri »
Hae opintotukea Kelasta »

Opintosetelioikeus 

Tietyillä ryhmillä on mahdollisuus hakea opintoseteliä opintomaksujen alentamiseksi. Opintoseteli on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä avustus, jolla voit kattaa enintään puolet opintomaksusta. 

Jos kuulut opintoseteliin oikeutettuun ryhmään, voit hakea seteliä lähettämällä sähköpostia toimistoomme, toimisto@kyme.fi. Päätöksen opintosetelin myöntämisestä tekee opiston rehtori tai vararehtori. 

Opintoseteliin ovat oikeutettuja:

  • maahanmuuttajat
  • työttömät
  • alhaisen pohjakoulutuksen omaavat
  • oppimisvaikeuksia kokevat
  • 63 vuotta täyttäneet
  • eläkeläiset

Tarvikemaksut

Opiskelun aikana sinulta voidaan veloittaa pieniä tarvikemaksuja projekteista riippuen. Lisäksi maksat pienen korvauksen tulosteista, jotka eivät liity opintoihin.

Ilmoittautumismaksu hyvitetään

Opintolinjalle haun yhteydessä sinulta peritään linjakohtainen ilmoittautumismaksu. Ilmoittautumismaksu on osa opintomaksua, ja se hyvitetään sinulle opintojesi viimeisessä maksuerässä. 

Opiskelupaikan peruutus

Mikäli pääset johonkin muuhun oppilaitokseen tai jos elämäntilanteesi muuttuu niin, ettet pysty aloittamaan opiskelua, voit perua ilmoittautumisesi viimeistään kaksi viikkoa ennen opintojen alkua. Tällöin ilmoittautumismaksu palautetaan sinulle kahden viikon kuluessa.

onnellisin_opisto_outline_w
Scroll to Top